Bon dia a tots i totes!!

Esperem que hagueu gaudit d’un feliç estiu tot i la situació excepcional en la que ens trobem aquest 2020 degut a la pandèmia de la
COVID-19.
Comença una nova temporada i estem en l’època de retorn a l’activitat habitual de la nostra entitat esportiva, però continuem tenint una situació d’incertesa pel que respecta a la pràctica esportiva, igual que en altres àmbits, que ens condiciona de manera molt important l’inici de la temporada i el desenvolupament de les nostres activitats.

Per això, tot el nostre esforç ha d’anar encaminat a conjugar, de manera efectiva, el restabliment de l’activitat esportiva amb el compliment, sota el criteri de prudència, de les limitacions imposades, per no recaure en situacions dramàtiques ja viscudes.

Cal garantir les mesures de seguretat i el compliment d’allò establert en els diferents documents normatius que ara per ara regulen la pràctica esportiva. Hem estat conscients de la necessitat d’informació per part de les famílies i dels nostres jugadors i jugadores davant d’aquesta situació única i excepcional, però hem estat esperant fins a finals d’agost per veure l’evolució de la crisi sanitària i les possibles restriccions en funció de l’afectació i, per veure si des dels àmbits competencials de l’esport, la Federació Catalana d’Handbol i des de l’Ajuntament de Castelldefels es marcava alguna pauta nova per a l’inici de les activitats.

Recomanacions bàsiques d’higiene i seguretat de la COVID-19

En primer joc, abans de tot volem recordar una vegada més la necessitat de NO ABAIXAR LA GUÀRDIA i respectar les recomanacions existents per a tota la població:
->• Distanciament social (1,5 mts.).
->• Ús obligatori de les mascaretes.
->• Rentat freqüent de mans amb aigua i sabó o, si no, amb una solució hidroalcohòlica desinfectant.

A aquestes recomanacions generals hem d’afegir les especifiques en l’esfera esportiva, i en relació al nostre esport que marca la Federación Española de Balonmano:
->• Control de temperatura: A tots els jugadors abans d’entrenar diàriament al Pavelló.
->• Canvi de calçat a l’entrar al Pavelló o pista esportiva
->• Canvi de roba: l’esportiva només i exclusivament per entrenar. Per reglar i intentar facilitar a les famílies i jugadors/res aquesta tasca, a hores d’ara s’estan encarregant unes camisetes específiques per entrenar en tres colors diferents que es tindran que utilitzar al llarg de la setmana.
->• Cada jugador/a ha de tenir la pròpia i individual ampolla d’aigua.
—NO COMPARTIR MAI begudes.
->• Sempre rentar tota la roba utilitzada en entrenaments.
->• Desinfecció de la sola de les sabatilles esportives.
->• Venir amb la roba d’entrenar posada de casa ( NO es poden utilitzar els vestidors del Pavelló). Si no fos possible venir canviats, la roba de “carrer” no es pot barrejar mai amb la roba de jugar o entrenar. La roba la toca només el/la interessat /da.

Condicionants per a l’inici de la temporada 2020/21

A més a més de les recomanacions de seguretat i higiene, hi ha una sèrie de qüestions que ens condicionen l’inici de l’activitat, que de manera resumida són:
1. La impossibilitat de fer ús, almenys fins a l’inici del curs escolar, el proper 14 de setembre de les pistes escolars.
L’àrea d’Educació de l’Ajuntament encara està treballant en els protocols d’incorporació a les escoles. Una vegada definit el protocol caldrà veure l’encaix de l’activitat extraescolar, per la qual cosa, com a mínim fins a la data d’inici del curs no tindrem autorització per fer ús d’aquests espais, per la qual cosa l’activitat de la nostra entitat que fa ús del pavelló de l’Escola Gaudi queda condicionada.
2. La necessitat de respectar les ràtios establertes per a la pràctica esportiva. Aquesta qüestió condiciona de manera important els entrenaments, ja que limita el nombre d’esportistes per espais: Pavelló de Can Vinader i CEM Can Roca; ocupació màxima de 35 esportistes.
3 La necessitat d’incrementar neteges i desinfeccions així com el distanciament. En els equipaments esportius acostumen a tenir una única entrada/sortida i, l’ús és intensiu, acaben uns equips i comença’n uns altres de manera immediata, per la qual cosa:

a. Es defineix en el nostre equipaments una entrada i una sortida diferenciades per tal d’evitar aglomeracions o fer servir un punt de reunió diferent per a cada equip a l’exterior i a partir d’aquí, gestionar l’entrada a la instal•lació. Es per això molt important recordar que els entrenaments seran a porta tancada i el pares no podrà acompanyar als jugadors durant els entrenaments. Així serà necessari arribar 15 minuts abans a l’hora dels entrenaments per gestionar de la millor manera possible la entrada al nostre Pavelló.

b. Caldrà retallar per davant i per darrere en alguns minuts les sessions d’entrenaments a fi i efecte d’evitar concentracions d’esportistes de diferents equips a la instal•lació i tenir temps per a les possibles neteges i desinfeccions. Les sessions d’entrenaments acabaran com a mínim 6 minuts abans de l’hora per tal que els esportistes i tècnics tinguin temps de recollir i netejar si cal el material i, a l’hora d’inici de l’entrament dels següents equips ja estigui totalment lliure l’espai dels esportistes de la sessió anterior.
c. Al estar tancats els vestidors, les bosses entrenaments s’hauran de deixar en el perímetre de l’espai d’entrenament si hi ha espai o en la zona de grades.
4. Celebració d’entrenaments a porta tancada per a totes les categories.
5. Limitació dels partits amistosos i a porta tancada per a totes les categories fins al 14 de setembre. Es preveu la possibilitat de fer partits, però amb restriccions complicades de complir i de controlar, per la qual cosa caldrà limitar la celebració de partits amistosos.
6. No podrà fer ús dels vestidors per a entrenaments, ni en els partits jugats a casa. En el càlcul d’aforament per aquests espais, en la part baixa que és la que menys rics presenta, es determina que per a una ocupació baixa calen 8 m² per usuari de vestidor. Els vestidors dels equipaments municipals tenen entre 35 i 40 m², per la qual cosa tindrien una capacitat per 4-5 esportistes, quantitat totalment insuficient per a les necessitats dels nostres equips.
7. Necessitat de prendre les temperatures als i les esportistes abans d’iniciar les activitats. Segons l’establer al Decret de l’Alcaldia de Castelldefels 2020/4575
8. En el cas de detecció d’un cas entre els esportistes i tècnics/ques:
a. En el cas que es detecti un cas de Coronavirus entre un esportista, l’equip complet haurà de suspendre l’activitat durant 14 dies.
b. El tècnic, en el cas d’entrenar més equips, haurà de suspendre l’activitat durant 14 dies o fins a tenir el resultat negatiu de la prova de covid-19.
9.Altres condicionants per a la pràctica esportiva:
a. Distanciament de seguretat interpersonal d’1,5 metres en activitats individuals i de 2,5 metres en activitats col•lectives.
b. Desinfecció i/o rentat de mans abans d’accedir a la instal•lació.
c. Obligació d’us de la mascareta fins a l’accés a la pista, camps o sala d’entrenament i, una vegada finalitzat el mateix.
d. Creació de grups estables i permanents per als entrenaments. No canviar jugadors d’equip o per exemple no pujar a un juvenil a entrenar amb el sènior si ja entrena amb l’equip juvenil.
e. Necessitat que els esportistes de manera individual o els seus pares omplin la declaració responsable a l’inici de les activitats i, no deixar entrenar a ningú que no la tingui omplerta de manera correcta. Aquest apartat és necessari per a la traçabilitat en cas de detectar qualsevol contagi al nostre Club.
-> Hem designat un responsable de seguretat i higiene per la COVID-19 al Club, que serà el nostre coordinador Sergio Marin, per informar i coordinar amb les diferents administracions, Ajuntament i Federació d’Handbol Català de qualsevol incident que es pugui produir durant els proper mesos.

Altres temes importants
1. L’inici dels entrenaments de tots els equips serà a partir del proper dilluns, 31 d’agost en els horaris designats a cada equip.
2. El començament de la lliga regular serà el proper 4 d’octubre.
3. Els partits de Fase per accedir a cadascuna de les lligues es faran el 18, 19 i 20 de setembre pel Juvenil Masculí i el 25, 26 i 27 de setembre, Cadet i l’Infantil femenins .
4. Les revisions mèdiques es faran al pavelló de Can Vinader els dies 7 i 9 de setembre. Hem acordat un preu reduït amb l’empresa que realitzarà les revisors de 17 €. Es tracta d’un servei que el club ofereix a les famílies i jugadors del Club, però els jugadors i jugadores podem fer-se la revisió allà on vulguin. La presentació de la revisió medica per jugar i entrenar es obligatòria.

Aquestes són de manera resumida les qüestions més importants de cara a la nova temporada que comença el proper dilluns, 31 d’agost; però recordeu que vivim una situació inestable i canviant. La planificació de la temporada estarà influïda per l’evolució i disposicions sanitàries imperants en cada moment.

Per tant, anirem informant dia a dia de tots els canvis que es puguin produir a través de la nostra web, les xarxes socials i els grups de WhatsApp de cadascú dels equips.
Rebeu una cordial salutació

29 d’agost de 2020
La Junta Directiva de l’Handbol Esportiu Castelldefels

Declaració responsable COVID-19
Declaració responsable COVID-19 pares 2